jueves, 12 de junio de 2014

Llamps i trons

DEFINICIÓ:
Els Llamps es formen el fregament de diversos núvols crea electricitat  estàtica en un moment o altre es descarreguen cran un efecte de llum i calor. La descàrrega produeix un escalfament i expansió sobtats de l'aire al seu voltant, que es tradueix en un so característic: el tro. Altra banda, la resplendor que produeix el llamp anomenant llampec. El tro i el llampec són els principals signes identitat del fenomen. Un fenomen poc freqüent és anomenat llamp en bola o llamp globular, sembla un globus de foc, de 5 a 20 cm de diàmetre, que sura  atmosfera i presenta moviments pausats, com si fos arrossegat pels corrents l'aire. Sol acabar en una explosió que el fa desaparèixer sense deixar rastre. 


CONSELLS PER L'OBSERVACIÓ:

Els llamps i els trons van sempre associats a les tempestes. Si la tempesta passa pel punt observació o en les mediacions, observador anotarà el meteor “tempesta”. Ara bé, quan la tempesta té lloc en un indret allunyat del punt observació, llavors anotarà qualsevol aquests dos meteors si és que observem
Observadora també ha de tenir clar que no anota llamps o trons (un dels fenomens o tots dos) quan la tempesta acostat o allunya, sinó que només cal anotar tempesta quan és a sobre de la zona observació.
Llamps

http://goo.gl/4MbGwl     Llamps caient



No hay comentarios:

Publicar un comentario